ЗА POSTBOX

racing-flag.png

КАКО ПОЧНАВМЕ

Во почетокот имаше интернет..потоа имаше трговија на интернет, но без испорака во Македонија. POSTBOX започна како обид да се пронајде одржлив модел за навремена, безбедна, доверлива и корисна услуга за транспорт и испорака на претките кои македонските граѓани ги купиле за лична или деловна потреба на некои од европските веб продавници. Почнуваме со Amazon.de. POSTBOX ДООЕЛ е партнерска компанија на Parcel Universe Corp. од Њу Џерзи, САД, Сашко Геговски стартап инвеститор од Њу Јорк САД, Ден Треиман од Тампа, САД инвеститор и основач на Hello Fresh и Златко Црвенковски сопственик на една од најголемите компании за поморски, авионски и патен транспорт на стока во Југо-Источна Европа. 

IMG-21926929e92557b67a995de771306c3b-V.png

ЗОШТО POSTBOX?

POSTBOX ја олеснува електронската трговија на граѓаните во Македонија преку веб продавниците во Европа и овозможува интегрирана, мулти модална услуга за прием, транспорт, извозни и увозни царински и административни формалности која им овозможува на купувачите во домицилната земја едноставен, брз, безбеден и легален начин да ги добијат производите купени на европските веб продавници на прагот на својот дом за помалку од 15 дена од нарачката.*

quotation.png

“Со услугата на POSTBOX нашата компанија добива можност за експресна испорака на секој дел кој ни е потребен за производството, а е достапен само на европските специјализирани онлајн продавници”

Сашо Иваноски - ГИНИС ДОО

quotation.png

“Работејќи како DJ-амтер често се соочував со проблем да набавам специфични уреди потребни за моите настапи. Со POSTBOX можам да бидам во тек со се што е актуелно и да добијам се што купувам онлајнн на домашна адреса”

Синиша Аврамовски - Amateur DJ

quotation.png

“Какко претприемач во рамките на својата компанија често имав потреба за нови алати и инструменти кои за жал не беа достапни во Македонија, ами само оналјн и тоа во странство. Со POSTBOX се што ми треба добивам за помалку од 7 дена на домашна адреса.”

Зоран Дамчески - ГТИ печат и дизајн