ИСПРАТЕТЕ НИ ПОТВРДА ЗА НАРАЧКАТА

Откако ќе ја реализирате вашата нарачка на AMZON.DE или која било друга веб продавница во Европа, вообичаено на вашата емаил адреса добивате финансиски - документ (фактура) за трансакцијата. Потребно е да ја испратите оваа фактура преку upload на документот/фактурата (во PDF или JPEG формат) на формата подолу. Оваа фактура е потребна за изготвување на извозните и увозните документи кои ги изготвуваме за легален увоз на вашите нарачки во Македонија. Доколку ви се потребни повеќе информации како да ја симнете и прикачите фактурата погледнете го краткото видео со инструкции или побарајте не на +38970243915 или напишете ни на contact@parceluniverse.com.

Потврда за вашата нарачка

Пополнете ја формата и upload-ирајте ја фактурата за вашата онлајн нарачка.

 

arrow&v

УПАТСТВО ЗА ИСПРАЌАЊЕ НА ДОКУМЕНТИ КАКО ПОТВРДА НА ВАШИТЕ ОНЛАЈН НАРАЧКИ

Кога купувате онлајн од било која веб продавница во моемнтот кога е потврдена вашата нарачка на вашата е-маил адреса веднаш добивате конфирмација (потврда т.е Order Confirmation). Овој документ најчесто е во PDF формат. Потврдата не претставува фактура, но е потврда за износот на нарачката и е потврда на финансиската трансакција т.е. плаќањето. Овој документ го вчитувате (Upload) со клик на копчето ВЧИТАЈТЕ ПОТВРДА ЗА УПЛАТА (UPLOAD). 

За нарачките од Amazon.de оваа потврда изгледа вака

Штом производот кој сте го купиле онлајн биде испорачан од страна на веб продавницата (Amazon.de) вие добивате и фактура. Фактурата можете да ја симнете од менито Ваши нарачки (Your Orders - Invoice) во вашиот профил на Amazon.de. Овој документ го вчитувате (Upload) со клик на копчето ВЧИТАЈТЕ ФАКТУРА (UPLOAD). 

За нарачките од Аmazon.de фактурата вообичаено изгледа вака.

ВЧИТАЈТЕ ФАКТУРА (UPLOAD)
ВЧИТАЈТЕ ПОТВРДА ЗА УПЛАТА (UPLOAD)

Ви благодариме!